"A Szellem Útja" Ezoterikus Közösség

Ez a megnevezés az Atlantiszi Kabbalából ered, ami által valódi Énünkhöz közeledünk, létünk értelméhez. Itt, egy Útat mutatunk neked. Méghozzá azt, hogyan találd meg a te belső utadat, és hogyan teremts, alkoss az életedben gyümülcsöző dolgokat.

Angyallények

 

 

 

Az angyal szó( angolul: angel) eredetileg atlantiszi szóösszetétel:"Ang"=élet,'el'=Isten fénye.Szabad forditásban tehát "Élő Istenfény" vagy "életet adó Isteni fény".

Gyerekkorunkból emlékszünk még az angyalokra.Ki ne ismerné azt a képet a hálószobában az Őrangyalról, aki egy erős sodrású patakon segíti át a gyerekeket?Ki ne hallotta volna még a mondást egy-egy veszélyes helyzetből kikerülve:"Megvédett az Őrangyalod!"Ennek ellenére legtöbben a mesevilág képzeletbirodalmába száműzték őket.A bibliában lépten nyomon olvashatunk, hogy megjelentek az emberek között.

Az Arkangyalok isten "első teremtményei".

A hat arkangyal:

-Michael: Nevének jelentése: "ki olyan mint Isten". Ő a harcos aki a Földért felelős, és az elhunytak lelkét is ő fogadja.

-Gabriel: a hírhozó.Nevének jelentése. "Isten ereje".Tejhatalma van az édenkert, a kígyók és a kerubok fölött.

-Rafael: Nevének jelentése:"Az Úr meggyógyít". Az emberek szelleme felett áll, meggyógyítja a betegeket.

-Uriel: Nevének jelentése"Isten fénye". Az akasha-krónika őrzője.Az angyalseregek vezére, az alvilág uralkodója, fényével megszabadít a démonoktól.

-Sariel:Az Úr ellen vétkező lelkekért felel.

-Raquel:Nevének jelentése"Isten bosszúja". Nem az emberek közötti alantas bosszúvágyként, hanem kiegyenlítésként értendő.

Ezenkívül:

-Jehudiel nevének jelentése: "Azokat akik az urat dícsérik, jutalmazom".

-Seathiel: az alázat angyala.Nevének jelentése."Meghajolva könyörgöm hozzád".

-Remiel. A feltámadottak uralkodója.

-Barachiel: Nevének jelentése "segítőnk ne hagyj el minket".A legnagyobb szükségben hívják őt segítségül.

-Raziel: Jelmondata:"Az Úr az én örömöm."

-Metatron: az "ábrázat hercege" , Isten íródeákja, aki feljegyzi "életünk filmjét".

-Radweriel a "Feljegyzések könyvének Őrzője".

Metatron eredetileg ember volt, mégpedig a bibliai Henoch, aki rendkívüli életútja miatt válhatott angyallá.

Első pillanatban zavarba ejtő lehet az angyalok sokfélesége: Szerafimok,Kerubok, Ofanimok, Irinek, Trónok, Quddisinek, Uralmak, Hercegségek, Angyalok, Arkangyalok.

Kezdjük a Szerafimokkal, a szeretet angyalaival.Ők képezik a legfelsőbb angyalcsoportot. Nevük jelentése:égni. A forrón lángoló emberi szeretetnél, csak Isten szeretet lángja lehet nagyobb.

A Kerubok "Isten lovasai" az Ő akaratát közvetítik minden síkon. Ők a bölcsesség angyalai és a mennyek küszöbének őrei.

Az Elohimok, a Hazavezető angyalok, gondoskodnak az emberi lelkekről a halál után.

A Quddisin szentet jelent. Azokat az angyalokat hívják így, akiknek isten dícsőitése a feladatuk.

A Trónok isten szellemi törvényeinek képviselői.

Az Irinek a mennyek őrzői.

Az Ofanim jelentése: kerék. Hídként szolgálnak az angyalok és az emberek között, összejötve az eget és a földet.

Az angyalok között különleges  helyet foglalnak el az Őrangyalok.Legfőbb fercegük Szandalfon. Az Őrangyaloknak különleges szabályokat kell betartaniuk az emberekkel szemben. Nem szabad mögöttünk állniuk, fejünk tetejére pillantaniuk, mert ezáltal megzavarhatnák a lelkünkre ható Isteni kapcsolat igaz és jó befolyását. Az őrangyalok csak szamből, oldalról vagy fentről közelíthetnek hozzánk, illetve Isten különleges engedélyével mögöttünk is állhatnak.

Egy ember az életfeladatának megfelelően kap őrangyalt a négy arkangyalosztály egyikéből.Ha valaki életfeladatáúl a szellemi harcot választotta, egy michaelitát kap őrangyalként.Egy gabrielita őrangyal segíti azokat, akiknek igehírdetés a feladatuk, például a tanítókat vagy a papokat.Akik gyógyítással foglalkoznak, rendszerint rafaelitát kapnak őrangyalul.A spirituális életfeladatot választó emberek egy urielita védelme alatt állnak.

Az angyalok nem szivesen veszik ha nevükön szólítják őket, mert ez erejüket korlátozza.Az angyalok mint erők semmiféle formával nem rendelkeznek. Fénylények. Ha látni szeretnénk őket az olyan mintha a napba néznénk, a fényüket látjuk de valódi alakjukat nem.Hogy tetszésünket elnyerjék alakot ölthetnek vagy visszatükrözhetnek egy olyan képet amit a tudatalattinkból halásznak elő. Az őrangyal olyannak fog mutatkozni amilyennek az ember elképzeli. Előfordul, hogy jelenlétüket kellemes illat kísér.

Az őrangyalokat fényük színe szerint osztályozzuk. A michaeliták fénye égszínkék, a gabrielitáké aranysárga, a rafaelitáké smaragdzölt, az urielitáké ibolyaszínü. Ha küldetésük úgy kívánja körülbelül egy órára fizikai testet is ölthetnek, hogy egy üzenetet átadjanak, vagy óvva beavatkozzanak életünkbe. Az őrangyalok néha azért is testet öltenek, hogy egy életveszélyes helyzetből kimentsenek valakit. Ez leggyakrabban kisgyermekekkel történik meg. A gyerekek egy jóságos bácsiról mesélnek,aki segített nekik.

 

 

forrás: F.E. Eckard Strohm: Atlantisz angyalai

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 26
Heti: 18
Havi: 324
Össz.: 233 878

Látogatottság növelés
Oldal: Angyalok
"A Szellem Útja" Ezoterikus Közösség - © 2008 - 2019 - reikienergia.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »