"A Szellem Útja" Ezoterikus Közösség

Ez a megnevezés az Atlantiszi Kabbalából ered, ami által valódi Énünkhöz közeledünk, létünk értelméhez. Itt, egy Útat mutatunk neked. Méghozzá azt, hogyan találd meg a te belső utadat, és hogyan teremts, alkoss az életedben gyümülcsöző dolgokat.

GYÓGYMASSZÁZSOKA gyógymasszázs reumatikus és más mozgásszervi betegségek, sérülések kezelésére szolgál leginkább.
A gyógymasszőrök által kezelt betegek nagy része lágyrész-reumatizmusban szenved. Az ide sorolt betegségek az izmok, ínak, ínhüvelyek, izompólyák, bőnyék, szalagok, nyáktömlők, bőr alatti zsírszövet elváltozásai. Legtöbbször önálló megbetegedések, de sokszor az ízületek, csontok, és az idegrendszer megbetegedéseihez csatlakoznak másodlagosan. Diagnózisa a beteg kikérdezésén és fizikális vizsgálatán alapszik, elvétve van csak szükség radiológiai, laboratóriumi, szövettani vagy egyéb vizsgálatra.
A masszőr a kezével olyan ingerületeket kelt a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják, csökkentik a krónikus fájdalmi ingerületek eljutását az agyba. Az agyat endorfin kiválasztására ingerli, ami gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat.
A gyógymasszázs során az ernyedt izmokat feszesebbé, a spasztikus izomzatot lazítani tudjuk a speciális fogásokkal. Svéd masszázs fogásaival dolgozunk.


   
MasszázsszobaA masszázs olyan mint a sport, rendszeresség a titka. Hetente 1x a legideálisabb, ha csak az orvos másképp nem javasolja, de egy szakszerűen végzett masszázs hatása 4-5 napig eltart.
A gyógymasszázs során általában egy testrésszel 40- 60 percet foglalkozunk és természetesen a betegség gyógyulását előidéző szakszerű fogásokat alkalmazzuk az adott testrészen.
A gyógymasszázs mindenki számára igénybe vehető kezelés. Egészséges emberek számára is, hiszen a gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő az általános jó közérzetet is biztosítja, illetve teljesítményünket, koncentráló képességünket is növeli.


Reumás betegségekre


A leghatékonyabb gyógymód a masszírozás.
A reumás eredetű betegségnél fellépő fájdalom és a szöveti elváltozások jól befolyásolhatók masszírozással. Mivel a masszázs hatására a helyi szövetek jobb vérellátottságúak lesznek, sok esetben a masszázs hatására alábbhagy a fájdalom. A nagy ízületek arthrózisánál gyakran csak a masszírozással érünk el hosszabb távú fájdalomcsillapítást.

Belgyógyászati betegségek: szívbetegségek esetén a masszírozás hatására élénkülő perifériás keringés tehermentesíti a szívet. Hipertónia esetén a görcsösen feszült izomrészek fellazításával a mechanikai inger hatására kitágulnak perifériás arteriolák, így csökken a vérnyomás, és az általa kiváltott egyéb panaszok (fejfájás, szédülés, stb). (szegment masszázs)

A végtagok sérüléseinél, vagy mozgás szervrendszerében végzett műtétek után az időben elkezdett, óvatosan végzett masszírozás jelentősen lecsökkentheti a gyógyulás időtartamát. Vérömlenyek, zúzódások kezelése is csökkenti a panaszokat. Kötések, gipszrögzítések utáni masszírozás hatására javul a vérátáramlás, az atrofizált szövetek regenerálódnak. Begipszelt végtag esetén az egészséges végtag masszírozása, csonthártya masszázsa, hamarabbi gyógyulást jelent a konszenzuális hatás révén. Beteg végtag hamarabbi regenerálódását, vérkeringését, csontképzősejtek megsokszorozódását tudjuk ily módon fokozni. Konszenzuális hatás, vagyis az egészséges oldal kezelésekor reflexes úton létrejönnek ugyanazok a pozitív hatások az ellenoldalon is. Így lehet például a begipszelt végtag csontjaiban, izomzataiban kedvező hatást elérni az egészséges ellenoldal masszírozásával.

A perifériás bénulás masszázs kezelése kiemelhető. A masszázs érintett izomzat atrófiájának és az egészséges oldal kontraktúrájának, feszességének megelőzésében segít. Centrális bénulás esetében a masszírozás hatása csekély, de az érintett végtag kirázásával a spasztikus izmok lazulhatnak, ezzel a mozgásterápia könnyebben elvégezhető.


A masszázs ellenjavallatai

- fertőző betegségek esetén
- lázas betegség idején
- a menstruáció első két napján
- terhesség, szoptatás esetén (1-3. hó és a 9. hónapban)
- egyes bőrbetegségek esetén (pl.: ekcéma, fekélyek)
- heveny, akut gyulladásos betegségeknél
- vérrög (trombózis) képződésre hajlamos személyeknél
- súlyos keringési betegségeknél
- csontritkulás esetében
- daganatos megbetegedéseknél
- súlyos visszérproblémáknál
- fokozott vérzékenységgel járó megbetegedések esetén
- különféle csont-, ízületi, izomsérülések, rándulások, ficamok heveny szakában

Mutasd az elérhetőséget. -->


Mutasd a kezeléseket.-->Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 26
Heti: 13
Havi: 319
Össz.: 233 873

Látogatottság növelés
Oldal: GYÓGYMASSZÁZSOK
"A Szellem Útja" Ezoterikus Közösség - © 2008 - 2019 - reikienergia.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »