Az EFT alkalmazása során a szervezet energiaháztartását egyensúlyozzuk ki, a meridiánokon kialakult energiablokkokat szüntetjük meg. Ezért napi 20 perc EFT pár nap vagy néhány hét alatt megszüntethet akár évtizedek óta fennálló, krónikus (akár genetikai eredetű) betegségeket is, mivel a problémák okait (az energetikai zavart) célozzuk meg.


“Az EFT fő célja, hogy segítsen elérni a lelki békét. Ha csökken a bennünk lévő harag, a félelem, a múlt traumáinak emléke, akkor testi betegségeink is kezdenek eltűnni, és egyre több időt tölthetünk lelki békében. Ez bámulatos változásokat idéz elő bennünk, amely azután körülöttünk is mindent megváltoztat.”
/Gary Craig, az EFT technikák kidolgozója/


Kiknek nem tud segíteni az EFT technika?

-Azoknak, akik nem hajlandóak felelősséget vállalni az életükért.
-Azoknak, akik nem bánják, ha bűntudat, lelkiismeretfurdalás, traumák és szorongások gyötrik őket.
-Azoknak, akik a külvilágtól várják problémáik megoldását.
-Azoknak, akik abban hisznek, hogy a genetikai eredetű betegségek elkerülhetetlenek és gyógyíthatatlanok.
-Azoknak, akik abban hisznek, hogy a rossz gének, valamint a baktériumok, vírusok és gombák okozzák a megbetegedéseket.

A többiek azonban mind egészségesebbnek érzik magukat már néhány perces EFT-kezelést követően is!Az EFT módszer kifejlesztője: Gary Craig

Az EFT módszer kifejlesztője: Gary CraigGary Craig kitartó kutató munkával kereste azokat a módszereket, melyek segítségével valódi, tartós pozitív változásokat lehet elérni az emberi viselkedésben, gondolkodásmódban. Többet akart elérni, mint azt, amit egy átlagos személyiségfejlesztő könyvben bárki elolvashat, ahol a szerző megmondja, hogy mit kell tenni.

Sokan azonban képtelenek vagyunk változni, mivel félelmeink, korlátozó hiedelmeink megakadályoznak bennünket. Gary Craig ezért célul tűzte ki, hogy olyan lehetőséget adjon a kezünkbe, amivel képesek vagyunk elhagyni félelmeinket, vagy más negatív érzelmeinket, és felülemelkedhetünk korlátozó hiedelmeinken is.

A kutató munka több évtizedig tartott, míg sikerült megismernie Roger Callahan Thougth Field Therapy (Gondolatmező Terápia TFT) módszerét.

Ezt továbbfejlesztve, egyszerűbbé, közérthetőbbé téve, nagyszerű lehetőséget tett közkincsé, melyet Emotional Freedom Techniques –nek, vagy röviden EFT-nek nevezett el.