"A Szellem Útja" Ezoterikus Közösség

Ez a megnevezés az Atlantiszi Kabbalából ered, ami által valódi Énünkhöz közeledünk, létünk értelméhez. Itt, egy Útat mutatunk neked. Méghozzá azt, hogyan találd meg a te belső utadat, és hogyan teremts, alkoss az életedben gyümülcsöző dolgokat.

 1849368alcjxpaudz.gif

 

,,Légy bátor, erős, kitartó mindenben, mert az erősek, és a kitartó emberek, haladnak az életben előre, néha ha esnek is, sokkal könnyebben felálnak, és tovább mennek előre az élet útján,természetesen az ilyen emberekben ott van az igazi szeretet, mi nélkül lehetetlen fennmaradni ebben a mai világban, és ők erősitík a gyengéket, és viszik a szeretet erejét, és adják át a többi embernek, hát Te is vidd és oszd meg ezt, hagy hallják meg minél többen, SZERESSÜK, TISZTELJÜK, BECSÜLJÜK EGYMÁST, MOST,ÉS MINDIG,,

sor1.jpeg

Ha sosem beszélsz az érzéseidről - sem örömről, sem bánatról - az nem azt jelenti, hogy kemény vagy, hanem azt, hogy a saját tested börtönébe zártad a lelked! Igazán szabadnak akkor érezhetjük magunkat, ha sosem teszünk lakatot a lelkünkre vagy, ha néha mégis, hát van elég erőnk és bátorságunk leverni azt.


sor1.jpeg


/Kalkuttai Teréz Anya: Az Élet Himnusza/


Isten előtt mindenki egyforma. Hogyan lehetne akkor nekem, földi halandónak jogom ahhoz, hogy bárkit is kiemeljek a tömegből,mondván,hogy jobb vagy különlegesebb a többi embernél?...


sor1.jpeg


Az Egységben nincs kicsi vagy nagy. Az Egységben mindenki egyforma mértékben létezik.


sor1.jpeg


Felébredek, nem az vagyok, ki voltam Elalszom, holnap megint más leszek.


sor1.jpeg


Hanem hagyjatok teret magatok között az egységetekben is, és hagyjátok, hogy az égi szellők szabadon táncoljanak közöttetek. ...Énekeljetek és táncoljatok, és legyetek vidámak, de hagyjátok magatokra egymást. Ugyanúgy, ahogyan a lant húrjai is elkülönülnek egymástól, mégis ugyanazt a muzsikát zengik. /Kahlil Gibran /


sor1.jpeg


Egy félig megtöltött üveget kétféleképpen láthatjuk: vagy azt mondjuk rá, hogy félig üres, vagy azt, hogy félig tele van.


sor1.jpeg

Az érettség titka, pedig nem más, minthogy mindig tudatában legyünk a próbák mögött meghúzódó isteni szándéknak, és hálával, örömmel fogadjuk a megpróbáltatásokat, amelyek ránk méretnek."


sor1.jpeg

Minden szerelmi kapcsolat olyan, mint a mester-tanítvány viszony, ahol mindkét fél egyszerre mester és tanítvány egy személyben.


sor1.jpeg


Az a szerető, aki a kedvese válaszára vár, csak a másik által képes szeretni –, a tüze hasonlatos a lánghoz, amelyet olaj táplál, de az a szerető, aki képes megállni a maga lábán a szeretetben olyan, mint a nap, amely önmagából árasztja a fényét és a melegét.


sor1.jpeg

Amikor Isten első helyre kerül az életedben, az életed a tökéletesség útjára lépett.


sor1.jpeg


Semmit sem cselekedtél a múltban, ami méltatlanná tenne a szeretetre. Semmit sem kell tenned azért, hogy szeretetre méltó légy. E pillanatban nemcsak szeretetre méltó vagy, hanem maga a szeretet. A felszínre kell hozzuk félelmeinket és sötét gondolatainkat, hogy láthassuk, mennyire alaptalanok. Csak ekkor tudjuk őket elengedni.


sor1.jpeg


A szeretetet teljessége akkor érvényesül, ha nem csupán a résznek szól, hanem az egésznek.


sor1.jpeg


AZ ÉLETNEK NINCSENEK FÉLMEGOLDÁSAI, MERT ISTEN SZEMÉBEN MINDEN EGÉSZ.


sor1.jpeg


Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek. Ők az élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai. Általatok érkeznek, de nem belőletek. És bár veletek vannak, nem birtokaitok. Adhattok nékik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok. Mert nekik saját gondolataik vannak. Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem. Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem. Próbálhattok olyanná lenni, mint ők, de ne próbáljátok őket olyanná tenni, mint ti vagytok. Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem meg nem reked a tegnapban. Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek eleven nyílként röppennek el. Az íjász látja a célt a végtelenség útján, és ő feszít meg benneteket minden erejével, hogy nyilai sebesen és messzire szálljanak. Legyen az íjász kezének hajlítása a ti örömetek forrása: Mert ő egyként szereti a repülő nyilat és az íjat, amely mozdulatlan.


sor1.jpeg


Egy nagy hátránya van annak, ha saját kezedbe veszed az életed irányítását: nincs kit hibáztatni!


sor1.jpeg


Tanulj a tegnapból, élj a mának, reménykedj a holnapban!


sor1.jpeg


A sajnálat hátra tekint, az aggodalom előre, míg a remény felfelé.


sor1.jpeg


Sok olyan ember van, akivel az ember le tudja élni az életét, de csak egy van, aki nélkül nem.


sor1.jpeg


A barátságot óvni és védeni kell

Még ha az út tele is van kövekkel

A barátság egy érzés mely örökké él

A barátság egy szó mely többet ér az életnél

Az értékes ember nem vitázik.

A vitázó ember nem értékes.


sor1.jpeg


Ha csak egyetlen ember vonzáskörébe bekerülsz, aki Szeretetet sugároz, csodálatos élményben lesz részed. Ha csak egyetlen percre is belépsz a Szeretet mindentől megvédő csarnokába, és arra gondolsz, hogy Te is Szeretetet hozol magaddal, neked magadnak is csodálatos élményben lesz részed.


sor1.jpeg


Ha az igazság mély meggyőződéssé vált benned, soha még álmodban sem fogsz valótlant állítani. Igaz leszel gondolataidban, szavaidban és tetteidben.


sor1.jpeg


Ha képes vagy őszintén és tiszta szívedből azt mondani: "Uram, én istenem, a te akaratod vezessen engem!" - csak így szabadulhatsz fel szolgaságodból és válhatsz igazán szabaddá. /Epiktetosz/


sor1.jpeg


Az anya mindenkinek szerencsét jelent a bajban, mert akinek van anyja, annak van oltalmazója, és védtelen az, akinek nincs. Az igazság szeretet nélkül: kegyetlen. S a szeretet igazság nélkül:szentimentalizmus, érzelgősség csupán. A kettő együtt viszont gyógyító és vonzó. Megérteni egymást örömben, szenvedésben, segíteni, ha csak egy szóval, egy gondolattal is, nagyobb művészet, mint végig barangolni a világot, gazdagnak lenni és szórni a pénzt. Mert lelkeink kincse talán a legnagyobb ajándék és legszebb öröm, amit egymásnak adhatunk, s amiért nem tudjuk elégszer mondani, hogy "Köszönöm Hozz világosságot, és a rossz egy szempillantás alatt eltűnik. Építsd fel jellemedet, és nyilvánítsd ki igaz,sugárzó,fénylő, örök-tiszta természeted,és ébreszd fel ezt mindenkiben, akivel csak találkozol. A szeretet olyan gyümölcs, amely minden évszakban egyformán érik és érlelhető. Ez a gyümölcs mindenkinek érik, bármiféle megkülönböztetés nélkül. A szeretet rendszeres meditáció, intenzív belső élet, valamint kellő alázat és áldozatvállalás útján mindenki számára elérhető, megvalósítható. /Teréz Anya/


sor1.jpeg


Nyújtsd ki a kezed, és mondd meg a másiknak, hogy mit jelent a számodra.

Mert mire eldöntöd, hogy melyik a megfelelő időpont, már túl késő lehet.


sor1.jpeg


A Csend az örökkévalóság alkotórésze. A világ elmúlik, de a Csend megmarad, azért érezzük azt, hogy mérhetetlen erő és el nem érhető bölcsesség rejlik a Csendben. (Széchenyi Zsigmond)


sor1.jpeg


A legszebb és legédesebb napok nem azok, melyeken valami nagyszerű vagy csodálatos, vagy izgalmas dolog történik, hanem azok, amelyek egyszerű, kicsi örömöket hoznak, amik úgy követik egymást lágyan, mint ahogy gyöngyszemek peregnek le a zsinórról. /L. M. Montgomery/


sor1.jpeg


Ne utasítsd el a szeretet, amikor vigasztalásra szorulsz. Tekintsd menedéknek. Mindennap többször is emlékeztesd magad a szeretetre. Helyezd el magad körül mindenütt jeleket: sose feledkezz meg a szeretetről.


sor1.jpeg


Aki kívülről tudja a tanokat, de nem gyakorolja őket, az olyan, mint aki lámpát gyújt és becsukja a szemét.


sor1.jpeg


Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog.


sor1.jpeg

A légzés uralmával elérjük a gondolatok uralmát. A gondolatok uralmával belépünk az eredeti paradicsomi állapotba.


sor1.jpeg


Akármilyen kihívásokkal is szembesüljünk az életben, ne feledjünk mindig a hegytető felé nézni,mert így mindig a nagyságra tekintünk.

Ne feledjük ezt, és ne engedjük, hogy a gond, tűnjék bármekkorának is, elvegye a bátorságunkat.

Ne engedjük, hogy a hegytetőről bármi is elvonja a figyelmünket.

Ez az egy gondolat, amelyet szeretnék átadni nektek. ( Alfonso Ortiz )


sor1.jpeg


Pontosan azt kapjuk, amire rászolgáltunk. Találhatunk-e kivetnivalót egy olyan életben, amit magunk teremtettünk magunknak? Hibáztathatunk, felelőssé tehetünk-e érte mást, mint magunkat? Változtathat-e rajta más, mint mi magunk, tetszésünk szerint, bármikor?


sor1.jpeg


Nem olyan tanítómestert akarok, aki befolyásol engem, olyan tanítómestert akarok,aki megtanít arra,hogy ne engedjem magam befolyásolni. (Yesudián)


sor1.jpeg


A Mestert már életében legendák övezték. Azt tartották, hogy egyszer Isten is tanácsért fordult hozzá:


sor1.jpeg


- Bújócskázni akarok az emberekkel. Megkérdeztem az angyalaimat, hogy szerintük melyik a legjobb búvóhely. Volt, aki azt mondta, hogy az óceán feneke. Mások a legmagasabb hegycsúcsot ajánlották. Megint mások a hold túlsó oldalát vagy egy távoli csillagot. Te mit ajánlasz?

- Rejtőzz el az emberi szívben - válaszolt a Mester. - Az lesz az utolsó hely, ahol keresni fognak.


sor1.jpeg


A jótettek olyanok, mint a jó költemények. Egyszerűen hatással vannak az emberre, bár lehetetlen ésszel felfogni a jelentésüket. /A. Einstein/


sor1.jpeg


A gyermek így szólt:"Édesanyám, ébressz fel, amikor megéhezem."Az anya pedig így válaszolt:"Kedvesem, az éhség maga fog felébreszteni téged.”


sor1.jpeg


Nincsenek lehetetlen álmok, csak belső korlátok, amelyekkel megszabjuk, mi lehetséges és mi nem.


sor1.jpeg


A tűz elemészti a hazugságot, vagyis az áltudást, és előhívja az igazságot a sötétből. A tűznek az a hivatása, hogy tönkretegyen minden hamis tudást. Leleplezője és tanítója az igazágnak, mert ő a fény, eloszlatója a sötétségnek, amely elrejti a dolgok lényegét. /Leonardo da Vinci/


sor1.jpeg


Elkövettem az emberiség legnagyobb bűnét: nem voltam boldog. /Borges/


sor1.jpeg


A boldogságot önmagunkban meglelni nagyon nehéz, másokban pedig lehetetlen. /Chamfort/


sor1.jpeg


A boldog emberek nem sokat tudnak az életről. A fájdalom az emberek nagy nevelője. /Anatole Frnace/


sor1.jpeg


A bölcs akarat nélkül cselekszik. Szavak nélkül tanít. Minden dolog hatását fölveszi magába. Létrehoz, de nem birtokol. Teremt, de kiengedi kezéből, amit teremtett. Művét beteljesíti, de nincs belőle haszna. Így hát semmije sincs, ezért nem is veszíthet semmit sem. /Popper Péter/


sor1.jpeg


Légy filozófus, de filozofálgatás közepette is maradj ember! /David Hume/


sor1.jpeg


Inkább bölcsességre törekedj, mint igazságra. Könnyebb elérni. /Joubert/


sor1.jpeg


Egyetlen bölcsesség van, amit még remélhetünk - az alázat bölcsessége: az alázat végtelen. /T.S.Eliot/


sor1.jpeg


A bölcsesség: az igazság, a megnyugvás, a tárgyilagosság és a beleegyezés. /Márai Sándor/


sor1.jpeg


Csak kétféle ember él: az igaz, aki azt hiszi, hogy bűnös; és a bűnös, aki azt hiszi, hogy igaz. /Pascal/


sor1.jpeg


Némelyek arra törekednek, ami igazságtalan, mások arra, ami lehetetlen. /Joubert/


sor1.jpeg


Aki a célt akarja, annak az eszközöket is akarnia kell. /Stendhal/


sor1.jpeg


Minden ostoba talál egy még ostobábbat, aki csodálja őt.


sor1.jpeg


Hallgass, mert az Isten is hallgat, s Ő tudja, miért. A legokosabb hallgatni. /Márai sándor/


sor1.jpeg


A gondolatoknak az elméből kell születniük, a szavaknak a csöndből.


sor1.jpeg


Légy kevésbeszédű! A szélvihar nem tart éjszakától reggelig. A zivatar nem tombol egész napon át. Ég és Föld tehát rövid ideig cselekszik. Légy kevésbeszédű! /Popper Péter/


sor1.jpeg


Általában tanácsosabb, ha avval mutatja ki eszét az ember, amit elhallgat, mint avval, amit elmond. /Schopenhauer/


sor1.jpeg


Nagy csapás, ha valaki nem elég elmés ahhoz, hogy jól beszéljen, és nem elég okos ahhoz, hogy hallgasson. /La Bruyére/


sor1.jpeg


A szó megállítható, de a hatás nem. /Tatiosz/


sor1.jpeg


Legnehezebb dolog a világon gondolkodva mondani azt, amit mindenki mond, anélkül, hogy átgondolná. /Alain/


sor1.jpeg


A bölcs:

- észrevehetetlen: tudásával nem hivalkodik, csak érezzük jelenlétét;

- mértéktartó: mélységeit nem herdálja kis dolgokra;

- szerény: e mélység számára akár egy vízcsepp;

- méltósága senkit nem bánt: nem örül, ha ünneplik, és nem fáj neki, ha gúnyolják;

- természetes, akár a felkelő nap: tudása tiszta égbolt, melyet nem zavar a felhők átvonulása;

- hallgatással többet ér el, mint száz beszéddel: nem szava, hanem lénye a példaadó;

- élő tükör: ha a szemébe nézel, megpillanthatod a mindenséget,

- ajtaja mindig nyitva áll: ha belépsz rajta, kitárul előtted a világ. /Tatiosz/


sor1.jpeg


A tudás köre a beszéd, míg a bölcsesség privilégiuma a hallgatás. /Oliver Holmes/


sor1.jpeg


A doktor orvosolgat, a természet meggyógyít. /Hippokratész/


sor1.jpeg


Élni annyi, mint küzdeni. /Seneca/


sor1.jpeg


Az életet nem azért kaptuk, hogy megismerjük, hanem hogy használjuk. /Napóleon/


sor1.jpeg


Semmilyen szél nem jó annak, kinek nincs célul kiszemelt kikötője. /Montaigne/


sor1.jpeg


Az idő –mondják – nagy tanítómester. Csak az a baj, hogy megöli tanítványait. /Berlioz/


sor1.jpeg


Születés és halál ellen nincs orvosság, hacsak az nem, hogy a közbeeső időt kellemesen éljük le.


sor1.jpeg


Csodálatos, miféle kettős félelemmel csügg és ragaszkodik az ember az élethez: fél elvesztésétől, de a megtartásától is. /Kierkegaard/
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 26
Heti: 7
Havi: 313
Össz.: 233 867

Látogatottság növelés
Oldal: GONDOLATOK,IDÉZETEK
"A Szellem Útja" Ezoterikus Közösség - © 2008 - 2019 - reikienergia.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »